Algemeen – Huisartsenpraktijk Zorglinie (voorheen Lamers) – Gorinchem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Zorglinie (voorheen Lamers)
Hoog Dalemseweg 9 4208 CA
Gorinchem

Algemeen

Informatie

Spreekuur

Een afspraak duurt 10 minuten en biedt ruimte voor 1 klacht. Wanneer u meerdere dingen wilt bespreken of meer tijd nodig hebt kunt u dit aangeven zodat de assistente een dubbele afspraak kan inplannen. Op die manier kan het spreekuur zoveel mogelijk op tijd lopen en voorkomen we lange wachttijd.


Uitslagen opvragen

Wanneer u bloed hebt laten prikken, een foto hebt laten maken of een formulier hebt aangevraagd, is dit na 3 werkdagen bekend, danwel ligt het voor u klaar.


Verwijsbrieven

In de Nederlandse zorg is de huisarts de poortwachter van de zorg. Dit betekent dat u voor een bezoek aan de specialist een verwijzing van de huisarts nodig hebt om de zorg vergoed te krijgen.
U dient vooraf met uw huisarts de verwijzing te bespreken, want achteraf een verwijsbrief schrijven doe ik niet en dan komen de kosten voor uw eigen rekening.


Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u altijd bij ons terecht. Als u van te voren belt, houdt de assistente rekening met uw komst. De meeste verwondingen, kneuzingen, verstuikingen en dergelijke kunnen door ons behandeld worden en hoeven dus niet op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te worden gezien. Wanneer u buiten kantoortijden een huisarts nodig hebt kunt u terecht bij de Centrale Huisartsenpost Gorinchem, naast het Beatrix ziekenhuis. Graag vooraf bellen voor een afspraak of advies 0183-646410


Herhaalmedicatie

Medicijnen herhalen via de herhaal receptenlijn:
Via de receptenlijn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week uitsluitend herhaalrecepten aanvragen. Inspreken gaat eenvoudig. Noem duidelijk uw naam en geboortedatum en daarna welke medicijnen u wilt bestellen.  Graag ook vermelden of u de medicijnen bezorgd wilt hebben. Deze receptenlijn wel op tijd inspreken omdat, i.v.m. met verwerken van deze lijn, de medicijnen 1 werkdag later klaar liggen bij uw apotheek. De receptenlijn is bereikbaar via het praktijknummer: 63 41 63 gevolgd door keuze 2.  Voor de aanvraag van nieuwe recepten belt u tussen 09.00 en 11.00 uur de assistente via het praktijknummer.


Visites

Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kunt u tussen 08.00 en 10.00 uur een huisbezoek aanvragen. Aan het einde van de ochtend worden de visites afgelegd. Het meest praktisch is toch om naar de praktijk toe te komen omdat daar alle onderzoek- en behandelfaciliteiten aanwezig zijn.


Afzeggen

Wanneer u niet op de afspraak kunt komen, wilt u dan tijdig afzeggen zodat we een andere patiënt op uw tijdstip kunnen helpen?


Kleine ingrepen

De huisarts doet in overleg met u zoveel mogelijk kleine ingrepen zelf.


Ontslag uit Ziekenhuis

Wanneer u bent ontslagen uit het ziekenhuis en het prettig vindt dat de huisarts een huisbezoek aflegt, wilt u ons dan even bellen? Het is niet zo dat u automatisch bezocht wordt na ontslag.